Een scheiding is een ingrijpend proces dat vaak veel tijd en energie kost.
Eén van de meest gestelde vragen tijdens het Informatiegesprek is: hoe lang duurt een scheiding gemiddeld?
Bij ons duurt het traject gemiddeld 3 tot 6 maanden, met (vaak) een minimum van 5 afspraken.
In deze blogpost leggen we uit hoe dit proces werkt en wat je kunt verwachten.

Wij bieden ouders een op maat gemaakt scheidingstraject waarbij het belang van jullie kind(eren) centraal staat. Dit traject is duidelijk, persoonlijk en gestructureerd, waarbij alle aspecten van de scheiding aan bod komen. Het doel is om jullie en jullie kind(eren) rust en vrijheid te laten ervaren tijdens en na de scheiding.

Wat levert dit traject jou op?

 1. Financiële Duidelijkheid: Je krijgt snel inzicht in jullie financiële situatie na de scheiding. Jullie fiscale en financiële situatie wordt geoptimaliseerd.
 2. Solide Basis voor Ouderschap: Er wordt een sterke basis gelegd voor het ouderschap na de scheiding, met een ouderschapsregeling die werkt voor het hele gezin.
 3. Constructieve Communicatie: Na het voltooien van het traject weten jullie nog beter hoe je op een concrete en constructieve manier met elkaar kunt blijven communiceren.
 4. Efficiënte Afhandeling: De scheiding wordt snel en efficiënt geregeld, waardoor er rust en vrijheid ontstaat om het leven na de scheiding invulling te geven.

Aspecten die worden behandeld in het traject:

 • Huis en Nieuwe Woning(en): Inzicht in hoe de woning verdeeld wordt en mogelijkheden voor nieuwe woningen onderzoeken.
 • Financiële Situatie: Analyse en optimalisatie van de financiële situatie, inclusief eventuele eigen bedrijven.
 • Alimentatie en Kinderkosten: Berekening en verdeling van alimentatie en kinderkosten.
 • Ouderschapsregeling: Opstellen van een regeling die werkt voor het hele gezin.
 • Belastingen en Toeslagen: Advies en optimalisatie van belastingvoordelen en toeslagen.
 • Pensioen: Verdelen en regelen van pensioenen.
 • Juridische Zaken: Alle juridische aspecten worden behandeld en vastgelegd.

Aanvullende Ondersteuning:

 • Transitie van Partners naar Ouders: Begeleiding in de overgang van partnerschap naar co-ouderschap en het vormgeven van het gezin in een nieuwe samenstelling.
 • Emotionele Ruimte: Er is voldoende ruimte voor emoties gedurende het hele traject.
 • Kindgesprekken: Een optioneel en gratis onderdeel van het traject waarbij er, wanneer jullie dit willen, een gesprek met jullie kind(eren) plaatsvindt om hen letterlijk een stem te geven in het proces.

Gemiddelde Duur van het Traject

Ons scheidingstraject duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. De uiteindelijke duur hangt af van de complexiteit van jullie situatie en hoe snel jullie beslissingen kunnen nemen. In de meeste gevallen zijn minimaal 5 afspraken nodig om alles goed te regelen. Tijdens deze afspraken werken we aan alle bovengenoemde stappen en zorgen we ervoor dat beide partijen zich gehoord en begrepen voelen.

Een scheiding hoeft niet eindeloos te duren

Een scheiding hoeft niet eindeloos te duren. Met een gestructureerde aanpak en de juiste ondersteuning kan het proces binnen 3 tot 6 maanden afgerond zijn.
Bij ons staat het belang en het welzijn van jullie en jullie kinderen voorop, en we zorgen ervoor dat jullie op een harmonieuze manier uit elkaar gaan.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend Informatiegesprek en ontdek hoe wij jullie kunnen helpen.

Chat openen
1
Scan de code
Hi 👋
Hoe kan ik je helpen?